ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін розмістив євробонди на $725 млн із погашенням у 2019 році

Міністерство активно відстежуватиме ринкові умови і виконуватиме внутрішні плани запозичень.

Мінфін розмістив євробонди на $725 млн із погашенням у 2019 році
Фото: LB.ua

Міністерство фінансів розмістило єврооблігації на 725 млн доларів із терміном погашення у 2019 році.

Прес-служба Мінфіну повідомляє, що облігації були розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні за умов нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються.

"Ця операція дозволяє Україні задовольнити свої короткострокові потреби у валютній ліквідності, а також отримати переваги від гнучких умов залучення коштів", - йдеться в повідомленні.

У ньому підкреслюється, що Міністерство фінансів продовжує реалізовувати затверджену стратегію управління державним боргом і планує в повному обсязі виконати план державних зовнішніх запозичень шляхом залучення коштів і від комерційних, і від офіційних кредиторів.

Зазначають також, що Мінфін буде продовжувати активно відслідковувати ринкові умови і виконувати внутрішні плани запозичень.

Нагадаємо, місія МВФ працюватиме в Києві з 6 по 19 вересня. У порядку денному питань для обговорення - фінансова допомога від МВФ, спрямована на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

Національний банк прогнозує отримання траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі близько 2 млрд доларів цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram