ГоловнаСвіт

Антикорупційний референдум у Колумбії не зібрав кворуму

Попри 99% підтримку питань, для кворуму не вистачило майже мільйона громадян.

Антикорупційний референдум у Колумбії не зібрав кворуму
Фото: moe-online.ru

У Колумбії провалився антикорупційний референдум через низьку явку громадян, повідомляє Reuters.

На референдум винесли сім питань щодо боротьби з корупцією. Виборці на 99-100% підтримали обмеження місячної зарплатні законодавцям та іншим високопосадовцям, обмеження за часом роботи на державних посадах, недопущення на держпосади після викриття в корупції, заміну домашніх арештів корупціонерів на тюремні терміни й оприлюднення відомостей про податки і статки депутатів і членів парламенту.

Зазначається, що для посилення антикорупційного законодавства потрібна була як мінімум 34-відсоткова явка, або 12,1 млн голосів. Сьогодні вранці стало відомо, що на голосування прийшли лише 11,5 млн колумбійців. Кілька членів провладної партії, включаючи екс-президента й нинішнього сенатора Альваро Урібе, заявили, що спробують провести антикорупційні заходи через Конгрес.

Тим часом адміністрація Урібе тепер перебуває під слідством за підозрою у втручанні в хід референдуму та підкуп виборців.

Президент країни Іван Дуке, який заступив на посаду в червні, виступає на підтримку референдуму.

Нагадаємо, у серпні минулого року в Колумбії офіційно завершився понад 50-річний конфлікт між владою і бойовиками ліворадикального повстанського угруповання "Революційні збройні сили Колумбії - Армія народу".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram