ГоловнаПолітика

Мета військових навчань у РФ може змінитися в будь-який момент, - ГУР

Загроза полягає в нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

Мета військових навчань у РФ може змінитися в будь-який момент, - ГУР

Задекларовану мету раптової перевірки боєготовності прикордонних з Україною військових округів влада РФ може змінити в будь-який момент, вважає представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

"Цей процес спрямований на демонстрацію Росією своєї військової могутності. Ми не виключаємо, що задекларована мета цих навчань - перевірити боєготовність Збройних сил - може бути змінена в будь-який момент вищим державним керівництвом Росії", - сказав Скібіцький в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами представника ГУР, загроза такої перевірки для України полягає в нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

"Перш за все ми повинні згадати, які дії Росії були в минулі роки. Навчання "Кавказ-2008" - саме тоді теж створювалося ударне угруповання, яке залучалося для агресивних дій на території Грузії. Друге - потужне угруповання створювалося під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Після цього це угруповання було задіяно в анексії Криму. Третє - 2014 теж влітку були проведені навчання поблизу кордонів нашої держави, теж була раптова перевірка, були створені потужні угруповання російських військ біля наших кордонів, які потім увійшли на нашу територію і почали агресію Росії проти нашої держави. Ось у цьому загроза для нашої держави і полягає", - сказав він.

Скібіцький додав, що українська розвідка буде відслідковувати переміщення російських військ.

Як повідомлялося, Міноборони Росії оголосило раптову перевірку боєготовності Збройних сил відповідно до рішення президента РФ Володимира Путіна. За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, навчання торкнуться Південного, Західного і Центрального військових округів. Також на навчання підняті Північний флот, Повітряно-космічні сили і ВДВ.

Позапланова перевірка триватиме до 31 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram