ГоловнаПолітика

Денісова попросила Червоний Хрест терміново сприяти візиту лікарів до Балуха

За словами омбудсмена, стан політв'язня надзвичайно важкий.

Денісова попросила Червоний Хрест терміново сприяти візиту лікарів до Балуха
Фото: Крым.Реалии

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить Міжнародний Комітет Червоного Хреста терміново сприяти візиту лікарів до заарештованого в анексованому Росією Криму українського активіста Володимира Балуха.

"Стан Володимира Балуха надзвичайно важкий. Після фізичного насильства адміністрацією пенітенціарної установи він отримав численні побої печінки, спини і голови. Це значно погіршило його стан здоров'я. Звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньєра терміново сприяти візиту лікарів до Володимира", - написала вона у фейсбуці.

За словами Денісової, після її звернень до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової досі Балуху не надано медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і погрожують позбутися від нього. У МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть до судів.

Про погіршення здоров'я Балуха повідомив архієпископ Климент, допущений до політв'язня.

Ув'язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування з 19 березня 2018 року. 1 вересня, на 167-й день голодування, стан його здоров'я сильно погіршився. Український омбудсмен Людмила Денісова домагається відвідування політв'язня, але наразі безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram