ГоловнаПолітика

Геращенко назвала три головні теми Порошенка на Генасамблеї в Нью-Йорку

Глава держави говоритиме, зрозуміло, про Крим і Донбас.

Геращенко назвала три головні теми Порошенка на Генасамблеї в Нью-Йорку
Фото: censor.net.ua

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко назвала головні теми виступів Президента України Петра Порошенка на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку. Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як написала Геращенко, у Нью-Йорку сьогодні, 25 вересня, розпочалася 73 сесія Генасамблеї ООН, українську делегацію очолює Порошенко.

Крім основного виступу з трибуни ООН, який відбудеться 26 вересня, Порошенко під час Генасамблеї проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами європейських країн, країн Африки та Азії, іншими високопоставленими особами та українською діаспорою.

Порошенко візьме участь у конференції високого рівня з питань миротворчості.

"Очевидно, що основною проблематикою всіх виступів і зустрічей президента буде безпека і гуманітарна ситуація на Донбасі і в Криму, перспективи введення миротворчої місії на Донбас. На двосторонніх зустрічах особлива увага приділятиметься активізації торговельно-економічної співпраці", - написала вона.

Сама Геращенко на Генасамблеї виступає в ролі уповноваженого Президента з питань врегулювання на Донбасі.

Нагадаємо, Порошенко прибув з візитом до Сполучених Штатів Америки, де візьме участь у 73-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в рамках Генасамблеї ООН вже зустрівся з першим заступником Державного секретаря США Джоном Салліваном. Сторони обговорили питання протидії російській агресії, зокрема, у сфері кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram