ГоловнаПолітика

Комітет з нацбезпеки без кворуму схвалив продовження закону про статус Донбасу

Голоси, яких бракує, зберуть у вигляді підписів.

Комітет з нацбезпеки без кворуму схвалив продовження закону про статус Донбасу
Фото: Тереза Лащук

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони в середу розглянув президентський законопроект №9153, який передбачає продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на комітет прийшло тільки вісім депутатів при кворумі 10 осіб.

Незважаючи на відсутність кворуму, присутні заслухали заступника голови Верховної Ради Ірину Геращенко з приводу законопроекту і навіть провели сигнальне голосування.

Народний депутат Андрій Левус заявив LB.ua, що депутати, які сьогодні були відсутні, просто доставлять свої підписи під рішенням. Його колега Андрій Тетерук, своєю чергою, сказав, що комітет "обговорив і письмово проголосував за рішення". За його словами, такий вид голосування не вимагає звичайного підняття рук - достатньо просто підписів.

"Ми обговорювали сьогодні питання і віддали свої голоси. Ми письмово проголосували за ці питання. Люди, яких не вистачає для кворуму, підпишуться під цими питаннями", - пояснив Тетерук.

Голова комітету Сергій Пашинський сказав, що остаточне рішення буде готове в четвер уранці.

Депутати комітету також обговорили питання телеканалів NewsОne і "112 Україна"

Цією постановою депутати просять Раду національної безпеки і оборони ввести санкції проти власників телеканалів Newsone і "112 Україна".

"Мова не про свободу слова. Йдеться про захист нашої держави в гібридній війні, яку розв'язала РФ", - заявив Пашинський.

При цьому депутати запропонували також звернутися до РНБО та СБУ з проханням перевірити й інші телеканали на предмет "антиукраїнської діяльності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram