ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повернула САП подання на зняття недоторканності з Мосійчука

"Юридичний відділ ГПУ побачив певні недоліки".

Генпрокуратура повернула САП подання на зняття недоторканності з Мосійчука
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура повернула Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання подання про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган.

"Юридичний відділ ГПУ побачив певні недоліки. І сьогодні генпрокурор підписав документи (про повернення подання на доопрацювання САП - ред.)", - розповіла Сарган.

Інших подробиць вона не повідомила.

Нагадаємо, 21 вересня стало відомо, що 17 вересня САП передала генпрокурору Юрієві Луценку подання на зняття недоторканності з Мосійчука, якого підозрює в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірних даних.

Саме цього дня (17 вересня, ред.) три роки тому з Мосійчука першого разу зняли недоторканність. Тодішній генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу у підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував.

Мосійчука підозрювали в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблене під тортурами.

Згодом Верховний Суд повернув Мосійчукові депутатську недоторканність у зв'язку з порушенням процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram