ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА Світлична і посол Євросоюзу Мінгареллі провели робочу зустріч у Харкові

Сторони обговорили активізацію процесу об'єднання громад, підвищення рівня бізнес-активності в регіоні та розвиток міжнародного авіасполучення.

Голова Харківської ОДА Світлична і посол Євросоюзу Мінгареллі провели робочу зустріч у Харкові
Фото: ХОГА

Голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична провела робочу зустріч з послом Євросоюзу в Україні Х'югом Мінгареллі. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Посол Євросоюзу перебуває в Харківській області як гість і спікер 10-го Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який відбудеться в Харкові 29 вересня. Крім представництва ЄС, участь у заході планують узяти близько 600 представників дипкорпусу, органів влади, ділових кіл, міжнародних організацій, інвестиційних, консалтингових компаній.

За останні два роки в Харківській області було реалізовано понад 30 великих проектів Європейського Союзу, включно з програмами міжнародної технічної допомоги і деякими фінансовими програмами. Х'юг Мінгареллі зазначив, що реалізація реформ на регіональному рівні на прикладі Харківської області надихає європейських партнерів, адже це відбувається за дуже складних обставин. Результати розвитку Харківської області, на його думку, є прикладом для інших регіонів.

«Коли ми чуємо, що є позитивний розвиток ситуації, це дуже важливо для нас, - сказав Х'юг Мінгареллі. - Ми абсолютно впевнені в тому, що місцеві та регіональні органи влади відіграють надзвичайно важливу роль у соціально-економічному розвитку країни».

Позитивну динаміку співпраці відзначила і голова області: «З головою представництва ЄС в Україні напрямки співпраці узгодили ще у 2016 році. Відтоді експорт продукції харківських підприємств зріс на 40%», - повідомила Світлична.

Також під час зустрічі Світлична повідомила Мінгареллі про ті зміни, які відбулися в області з моменту його останнього робочого візиту в лютому 2018 року, коли, нагадаємо, голова Харківської області і посол Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі домовилися про розширення співпраці в низці найважливіших напрямків, про допомогу ЄС в будівництві та обладнанні нового онкоцентру в Харкові.

Зокрема, сторони обговорили активізацію процесу об'єднання громад в області (зараз у регіоні вже створено 17 об'єднаних територіальних громад, у тому числі найбільшу в Україні Лозівську ОТГ), підвищення рівня бізнес-активності в регіоні та розвиток міжнародного авіасполучення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram