ГоловнаПолітика

Голосування на ГА ООН ілюструють ізоляцію Росії, - Клімкін

На нинішній сесії позиції РФ отримували мінімальну підтримку.

Голосування на ГА ООН ілюструють ізоляцію Росії, - Клімкін
Фото: пресс-служба президента

Голова МЗС України Павло Клімкін вважає початок 73-ї сесії ГА ООН успішним для підтримки світом української позиції, а також свідченням глибокої міжнародної ізоляції Росії. Таку думку міністр висловив за підсумками перебування в українській делегації в Нью-Йорку, пише "Укрінформ".

"Я пам'ятаю багато генеральних асамблей ООН, і оскільки ми почали нинішню сесію з внесення питання про окуповані території в порядок денний Генасамблеї, я всім кажу, подивіться на результат, подивіться на те, хто як голосував", - зазначив міністр, маючи на увазі мінімальну підтримку російської позиції в ООН.

Клімкін наголосив, що "це голосування реально показує, в якій ізоляції перебуває Росія і що ми рухаємося далі".

Голова МЗС також позитивно оцінив зусилля у справі наданої Кримської резолюції.

"Ми почали готувати спеціальну резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму. Це питання дуже важливе і дражливе для всіх", - зазначив він.

Клімкін повідомив, що розмовляв із представниками країн, у тому числі Латинської Америки, Азії та інших регіонів. "Усі вони говорять - нам не потрібно допускати цих прецедентів. Усі дуже зацікавлені в цьому", - зазначив він.

Нагадаємо, на 73-й сесії Генасамблеї ООН виступив Президент України Петро Порошенко, голова держави також провів 25 двосторонніх зустрічей з керівництвом країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram