ГоловнаПолітика

Вдова загиблого в АТО військового просить стягнути з Росії майже 6 млн гривень

Чоловік підірвався на міні біля Опитного, виконуючи бойове завдання.

Вдова загиблого в АТО військового просить стягнути з Росії майже 6 млн гривень
Фото: EPA/UPG

Вдова загиблого в Антитерористичній операції українського військового просить суд стягнути з Російської Федерації 180 тис. євро, або 5,9 млн гривень. Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Для обґрунтування вимог позивач вказала, що чоловік у червні 2015 року, виконуючи бойове завдання під час розвідки місцевості поблизу с. Опитне Ясинуватського району Донецької області, натрапив на мінне поле і підірвався.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду за квітень 2017 року встановлено факт загибелі її чоловіка під час виконання військового обов'язку.

Жінка нагадує про факт військової агресії Російської Федерації проти України і зазначає, що саме з Росії варто стягнути моральну шкоду, заподіяну загибеллю чоловіка і батька, на її користь і користь її двох малолітніх дітей. Вдова вказує, що через загибель чоловіка втратила сенс життя і віру в майбутнє.

Визначаючи розмір моральної шкоди, жінка керувалася практикою Європейського суду з прав людини з аналогічних питань.

Нагадаємо, Кабмін виділив 29,4 млн гривень сім'ям загиблих і постраждалих учасників АТО. Кошти будуть спрямовані з резервного фонду державного бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram