ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній віце-меру Одеси зачитали обвинувальний акт у справі про пожежу в таборі "Вікторія"

Зінаїда Цвірінько не визнає своєї провини в тому, що трапилося.

Колишній віце-меру Одеси зачитали обвинувальний акт у справі про пожежу в таборі "Вікторія"
​Зинаида Цвиринько
Фото: odessitua.com

У Приморському районному суді Одеси оголосили обвинувальний акт стосовно колишнього віце-мера міста Зінаїди Цвірінько у справі про пожежу в таборі "Вікторія". Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Цвірінько інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК), а саме загибель трьох дітей в таборі "Вікторія". Після оголошення обвинувального акта було визначено порядок дослідження доказів.

Цвірінько відповідала за дотримання правил пожежної безпеки у навчальних закладах міста, зокрема, і в дитячому таборі "Вікторія". Враховуючи стан здоров'я, Приморський районний суд Одеси 10 жовтня 2017 вибрав для чиновниці запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Сама екс-віце-мер не визнає своєї провини в пожежі, пише "Думская".

"Конкретно мені зовсім незрозуміло, як мої дії могли призвести до таких наслідків. Я добре знайома з матеріалами справи. Там відбувається щось не те. Мене жодного разу не допитували. Є багато неточностей", - сказала Цвірінько.

Після вивчення доказів у справі колишньої чиновниці свідчитимуть чиновники мерії, батьки постраждалих і загиблих дітей та персонал табору.

Нагадаємо, пожежа в дитячому літньому таборі "Вікторія" сталася вночі 16 вересня 2017 року. В результаті пожежі повністю згорів один з корпусів, у вогні загинули три дівчинки. Вихователька, відповідальна за пожежну безпеку, визнала свою провину і отримала умовний термін із забороною обіймати схожі посади. Триває суд над колишнім директором табору Петросом Саркісяном, він перебуває під арештом. Також у справі підозрюється співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій, який не зупинив роботу табору, хоча і володів інформацією про порушення пожежної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram