ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про пожежу в одеському таборі з'явився четвертий підозрюваний

Керівник райвідділу ДСНС мав заборонити роботу установи.

У справі про пожежу в одеському таборі з'явився четвертий підозрюваний

У рамках розслідування пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія" прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості посадову особу Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

За даними слідства, керівник райвідділу ДСНС не вжив необхідних заходів з часткової або повної зупинки роботи табору, тоді як був належно поінформований, що на об'єкті протягом 2016-2017 років були виявлені й задокументовані суттєві порушення закону у сфері техногенної та пожежної безпеки, які становили потенційну небезпеку для життя і здоров'я людей, повідомляють на сайті прокуратури Одеської області.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів ущент. У результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

У зв'язку з подією затримано директора "Вікторії" Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на волю на поруки народних депутатів. Крім того, звільненій у зв'язку з трагедією заступниці мера Одеси Зінаїді Цвірінько оголосили підозру у службовій недбалості, але суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram