ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові судитимуть двох поліцейських, які пограбували злодіїв замість того, щоб їх затримати

Підполковникові і майору загрожує до 15 років позбавлення волі.

У Харкові судитимуть двох поліцейських, які пограбували злодіїв замість того, щоб їх затримати
Фото: goodvin.info

Прокуратура Харківської області скерувала до суду справу двох поліцейських Дніпра, які пограбували злодіїв замість того, щоб притягнути їх до відповідальності.

Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури.

Як розповів заступник начальника відділу прокуратури області Євген Шпак, у квітні минулого року в поліцію звернулася мешканка Дніпропетровської області. Вона повідомила, що у неї вкрали гроші та золоті прикраси на загальну суму близько 44 млн гривень. Поліцейські почали розслідування за ст. 185 КК (крадіжка).

Щоб "прискорити" пошук майна, підполковник вимагав у потерпілої гроші. Жінка передала йому 35 тис. гривень. Уже через місяць правоохоронцям удалося встановити особи грабіжників і їхнє місце перебування. Ними виявилися двоє братів, які переховувалися в одному з райцентрів області.

"Поліцейські затримали злочинців, вдягли на них наручники. Однак потім забрали викрадені раніше гроші і коштовності собі, а зловмисників відпустили. Погрожуючи чоловікам фізичною розправою, наказали негайно зникнути (виїхати за межі області) і мовчати", - йдеться в повідомленні.

Слідчі прокуратури затримали правоохоронців навесні цього року. Зараз вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

40-річному підполковнику оголошено підозру за ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 368 (розбій в особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою з проникненням у житло; грабіж за попередньою змовою з проникненням у житло; перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки; вимагання неправомірної вигоди).

33-річному майору поліції - за фактом згідно з ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 365 (розбій в особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою з проникненням у житло; грабіж за попередньою змовою з проникненням у житло; перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, в Харкові двоє поліцейських пограбували квартиру покійника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram