ГоловнаПолітика

Фейгін розповів про відвідування Сущенка у СІЗО

Громадський захисник журналіста став його представником в ЄСПЛ.

Фейгін розповів про відвідування Сущенка у СІЗО
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін все ж зміг відвідати свого підзахисного і оформив з ним документи, згідно з якими має право протягом місяця відвідувати його як представник Сущенка в Європейському суді з прав людини.

Про це Фейгін повідомив у коментарі Укрінформу.

"Щойно побував у Романа Сущенка у в'язниці. Десь понад годину заповнювали з ним різні папери, заяви. Тепер я можу відвідувати Сущенка як його представник в ЄСПЛ. Цей дозвіл діє протягом місяця. І раз на місяць потрібно буде писати такий набір документів. Це стало можливим в результаті публічності, широкого висвітлення того, що відбувається, журналістами, за що я їм вдячний", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що такий порядок визначено під час перебування Сущенка у СІЗО. Що відбуватиметься після його етапування, стане відомо пізніше, за фактом.

"Якщо вже без адвокатського статусу мені вдається залишатися у справі мого підзахисного, то чого б вдалося досягти за його наявності? Ми витягнемо Сущенка, я обіцяю", - написав Фейгін у Twitter.

Раніше Фейгін не зміг потрапити до Сущенка. Так, за словами громадського захисника, його не пустили до журналіста під приводом, що вирок набув чинності, і Фейгін тепер не може відвідувати українця.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт суду про 12 років ув'язнення, тобто відхилив апеляцію захисту в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram