ГоловнаПолітика

У Кремлі назвали Медведчука відповідальним за можливий обмін Сущенка

Верховний суд РФ визнав законним вирок українському журналісту у вигляді 12 років колонії за шпигунство.

У Кремлі назвали Медведчука відповідальним за можливий обмін Сущенка
Фото: nahnews.org

Питанням обміну Романа Сущенка та інших українських політв'язнів в Росії займається кум Путіна Віктор Медведчук.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАРС.

"Існує група щодо рішення гуманітарних питань, Медведчук досить активно продовжує займатися цим: ви знаєте, що були успішні спроби, було здійснено кілька обмінів. Ми розраховуємо, що ця діяльність буде продовжена", - зазначив представник Кремля, відповідаючи на питання про можливий обмін Сущенка на засуджених в Україні росіян.

Раніше сьогодні Верховний суд Росії залишив чинним вирок Сущенку. Адвокат незаконно засудженого в Росії українського журналіста Марк Фейгін заявив, що Сущенко готовий написати прохання про помилування. Фейгін додав, що журналіст не визнає провину і не вважає, що прохання про помилування доводить зворотне.

Нагадаємо, 4 червня Московський міський суд засудив журналіста до 12 років колонії суворого режиму за "шпигунство".

Сущенка був затриманий 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. ФСБ називає журналіста кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У Міноборони це спростували.

Нагадаємо, в квітні в інтерв'ю Жанні Немцовій представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України, лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук заявив, що не вважає Росію агресором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram