ГоловнаПолітика

Прокуратура просить підвищити заставу для Тамразова до 577 млн гривень (оновлено)

Раніше за Тамразова внесли вже дві застави - 3 млн і 20 млн гривень.

Прокуратура просить підвищити заставу для Тамразова до 577 млн гривень (оновлено)
Фото: LB.ua

Апеляційний суд Києва почав розгляд скарг сторони обвинувачення і сторони захисту у справі Олексія Тамразова. Про це повідомляє РБК-Україна.

Сторона звинувачення в Апеляційному суді Києва просить обрати Тамразову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням розміру застави в 577 млн гривень.

"Ми просимо змінити розмір застави в 577 млн гривень, з урахуванням статку і заподіяних державі збитків, можна говорити, що така сума є підйомною для підозрюваного. Підозрюваний може внести набагато більше грошей. Прошу задовольнити апеляційну скаргу і скасувати рішення суду першої інстанції, і застосовувати запобіжний захід з визначенням розміру застави в 577 млн гривень", - сказав прокурор. Раніше прокурор розповів про ризики, які існують, якщо Тамразовим не змінять запобіжний захід.

Оновлення. Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва, який відмовився заарештувати власника інтернет-видання "Інсайдер", колишнього першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олексія Тамразова і обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду. Таким чином суд залишив без задоволення і скарги захисту Тамразова, і вимоги прокуратури.

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави в 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова. 23 серпня Печерський районний суд Києва обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді застави в 11 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 20 млн гривень і звільнив з-під варти в залі суду. Заставу за Тамразова внесли.

Нагадаємо, 3 вересня Генеральна прокуратура передала у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру справу проти власника ТОВ "Всеукраїнська медіагрупа" (інтернет-видання Insider), колишнього першого заступника голови правління державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олексія Тамразова за підозрою в спробі дачі прокурору хабара в розмірі 200 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram