ГоловнаПолітика

Березенка слідом за Кононенком викликали в НАБУ з приводу плівок Онищенка

Депутат заявив, що готовий співпрацювати зі слідством.

Березенка слідом за Кононенком викликали в НАБУ з приводу плівок Онищенка
Фото: пресс-служба президента

Національне антикорупційне бюро викликало на допит заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Сергія Березенка. Від нього чекають свідчення у справі про плівки депутата Олександра Онищенка.

Про це йдеться на сайті БПП.

"Я домовився зі слідчим НАБУ на п'ятницю. І о 12:00 прийду в бюро для того, щоб дати свідчення у цій справі за фальшивими звинуваченнями депутата-втікача Онищенка. Усе, що від мене залежить, щоб допомогти слідству, я зроблю", - повідомив Березенко в ефірі "Прямого".

Депутат повністю готовий співпрацювати зі слідством.

11 вересня на допиті у цій самій справі побував нардеп Ігор Кононенко.

Нагадаємо, у 2016 році Верховна Рада зняла з Онищенка депутатську недоторканність у зв'язку з підозрою в організації корупційної схеми з розкрадання газу "Укргазвидобування". Нардеп втік за кордон і звідти почав зливати записи з різними українськими політиками.

На одному з них Онищенко розмовляє, наприклад, з нардепом Олесем Довгим, на інших - з екс-нардепом Миколою Мартиненком. Плівки, зокрема, стосуються переговорів Онищенка й Адміністрації президента з приводу припинення кримінального переслідування.

Директор НАБУ Артем Ситник у 2017 році назвав ці записи несерйозними, але відомство також виражало готовність вивчити їх у разі отримання оригіналів.

У липні 2018 року НАБУ завершило розслідування кримінального провадження проти Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram