ГоловнаПолітика

Генпрокуратура передала справу Тамразова в САП

"Справу щодо Тамразова передали із ГПУ в САП за підслідністю".

Генпрокуратура передала справу Тамразова в САП
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура передала в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру справу проти власника ТОВ "Всеукраїнська медіагрупа" (інтернет-видання Insider), колишнього першого заступника голови правління державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олексія Тамразова за підозрою у спробі давання прокурору хабара в розмірі 200 тис. доларів.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Справу щодо Тамразова передали із ГПУ в САП за підслідністю", - сказав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

У САП цю інформацію підтвердили.

Захист Тамразова також підтвердив передавання справи до САП.

Як повідомлялося, 20 мільйонів гривень застави за Тамразова внесли друзі.

Нагадаємо, 9 серпня Тамразова затримали за підозрою у даванні хабара прокурору ГПУ Костянтину Кулику за сприяння у знятті арешту з газу, який належить бізнесмену Сергію Курченку, що втік у Росію. 10 серпня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в розмірі 3 млн гривень. 13 серпня Тамразов вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня Тамразова затримали повторно. Йому повідомили про підозру у сприянні злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і встановили нову заставу в розмірі 20 млн гривень.

Олексій Тамразов був першим заступником голови правління державної компанії "Укргазвидобування" з 2010-го по березень 2014 року. Його вважають бенефіціаром "Західної нафтової компанії" (ЗНГК), яка формально зареєстрована на його бізнес-партнера Сергія Чорного. Тамразов також є власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група", якому належить інтернет-видання "Інсайдер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram