ГоловнаПолітика

Німеччина і Франція не бачать причин для припинення зустрічей у "нормандському форматі"

"Смерть Захарченка не робить реалізацію Мінських угод менш важливою".

Німеччина і Франція не бачать причин для припинення зустрічей у "нормандському форматі"
Фото: Bigmir.net

Убивство ватажка "ДНР" у Донецьку Олександра Захарченка не повинно негативно вплинути на реалізацію Мінських угод і продовження переговорного процесу. Про це заявив у понеділок, 3 вересня, спікер німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

Зайберт наголосив, що смерть Захарченка не робить реалізацію Мінських угод для розрядки ситуації на Донбасі менш важливою.

"Ми закликаємо всі сторони до конструктивної участі в переговорах", - зазначив представник німецького уряду.

"Зараз дійсно дуже важливо уникнути ескалації", - додав він, зазначивши, що федеральний уряд Німеччини виконуватиме свої зобов'язання в мінському процесі.

У Міністерстві закордонних справ Франції також заявили, що вбивство ватажка "ДНР" не повинно ставити під сумніви зобов'язання сторін згідно з Мінськими угодами. Про це повідомляють на сайті відомства.

У відомстві зазначили, що, як і раніше, убачають доцільність у зустрічах у нормандському форматі між Німеччиною, Францією, Росією та Україною. "Саме тоді, коли виникає напруження, повинні початися чесні переговори", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка зустріч лідерів "нормандського формату" найближчим часом неможлива. Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія не буде виходити з мінського процесу у зв'язку з убивством Захарченка.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька ввечері 31 серпня. 2 вересня в Донецьку його поховали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram