ГоловнаСуспільствоВійна

На похорон Захарченка в окупованому Донецьку звозять бюджетників і студентів (оновлено)

На похорон прийшов поранений "міністр доходів ДНР" Тимофєєв.

На похорон Захарченка в окупованому Донецьку звозять бюджетників і студентів (оновлено)
Похороны главаря "ДНР" Александра Захарченко в Донецке
Фото: Doninside\Telegram

В окупованому бойовиками Донецьку співробітникам підприємств і студентам місцевих вузів "пропонують" з'явитися на похорон убитого 31 серпня ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а з сусідніх окупованих населених пунктів організовано підвезення жителів на автобусах. Про це повідомили "Новости Донбасса".

Так, в Telegram-каналі "Приходько РВК" опубліковано розклад безкоштовних автобусів з Горлівки.

Раніше "Укрінформ" писав, що в "ДНР" працівників бюджетної сфери в наказовому порядку зобов'язують бути з сім'ями на похоронах Захарченка. Про це агентству повідомили працівники шкіл Макіївки і Донецька.

"Прийшов наказ і нас зобов'язують під розпис обов'язково всім бути з сім'ями на похоронах Захарченка", - розповіли співрозмовники.

Похорон Захарченка проходить сьогодні, 2 вересня, в приміщенні Донецького театру опери і балету. Ватажка бойовиків ховають у закритій труні.

Фото: DoninsideTelegram

Оновлення. На захід прийшли в.о. голови "ДНР" Дмитро Трапезніков, голова "парламенту" угруповання Денис Пушилін, президент самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов. Також присутні делегації з Росії та невизнаної Абхазії.

На церемонію прийшов "міністр доходів ДНР" Олександр Тимофєєв, який отримав поранення після вибуху в ресторані "Сепар".

Олександр Тимофєєв
Фото: скріншот з відео
Олександр Тимофєєв

Дмитро Трапезніков
Фото: скріншот з відео
Дмитро Трапезніков

"Інтерфакс" з посиланням на "представника адміністрації голови ДНР" повідомляє, що на церемонію прощання з Захарченком в Донецьку прийшли понад 120 тисяч чоловік.

За інформацією агентства, центральна частина Донецька повністю перекрита для руху транспорту. Окупанти ввели посилені заходи безпеки в місті.

1, 2 і 3 вересня оголошені в "ДНР" днями жалоби. Захарченка поховають на цвинтарі "Південному".

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними РосЗМІ, кав'ярня належала начальнику його охорони, а бомба була закладена в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР", спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка. СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Наступного дня після вбивства бойовики заблокували роботу всіх пунктів пропуску. Також Донецьк взяли в кільце військовою технікою, людей з "ДНР" не випускали.

1 вересня з'явилася інформація про зникнення в Донецьку 19 осіб, близько 50 людей затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram