ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку після смерті Захарченка зникли 19 чоловік

Близько 50 людей затримали, проте приблизно 10 уже відпустили.

У Донецьку після смерті Захарченка зникли 19 чоловік
Фото: ria.ru

В окупованому проросійськими бойовиками Донецьку у зв'язку з подіями, пов'язаними з убивством ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, 19 людей зникли безвісти.

Про це повідомив регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський. За його словами, місцеві жителі повідомляють, що в Донецьку зникають люди, передає РБК-Україна.

"19 безвісти зниклих наразі. А також близько 50 затриманих, проте приблизно 10 уже відпустили", - розповів Лисянський.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними росЗМІ, кафе належало начальнику його охорони, а бомба була закладена в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка Олександра Захарченка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації та закрили виїзд із "ДНР", спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка. СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з убивством Захарченка бойовики заблокували роботу всіх пунктів пропуску. Також Донецьк узято в кільце військової техніки, людей із "ДНР" не випускають. Спецслужби "ДНР" почали масові затримання.

Пізніше бойовики відновили роботу КПВВ з боку окупованих територій. Українські прикордонники не припиняли пропуску людей і транспорту в бік тимчасово окупованої території.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram