ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики заблокували всі пункти пропуску на лінії розмежування, - Слободян

Після обіду окупанти почали пропускати окремих громадян і автомобілі.

Бойовики заблокували всі пункти пропуску на лінії розмежування, - Слободян
Архивное фото
Фото: Макс Левин

На Донбасі незаконні збройні формування (НЗФ) не пропускають громадян через лінію розмежування у жодну зі сторін. Жителі повідомляють про велику кількість техніки і перевірок. Про це сказав помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ситуація не змінилася. Російсько-терористичні війська десь ввечері близько 19:00 припинили пропуск фактично в обидві сторони. Зараз ситуація залишається незмінною. Прикордонники та представники інших служб перебувають на своїх робочих місцях. Ми готові здійснювати пропуск, а та сторона не здійснює пропуск ні в одну, ні в іншу сторону. Від людей ми отримуємо інформацію про велику кількість техніки в Донецькій області і про велику кількість перевірок. Проте ви знаєте, що ніяких контактів з окупантами ми не підтримуємо, тому підтвердити цю інформацію на офіційному рівні не є можливим", - сказав він.

За його словами, жителі припускають, що така ситуація зберігатиметься до моменту похорону вбитого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, який призначено на 2 вересня.

Оновлення. Бойовики почали пропускати окремих громадян і автомобілі через лінію розмежування. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Наразі відомо, що окупанти проводять тотальний контроль всіх осіб і транспорту, які намагаються виїхати з окупованої території, проте почали пропуск деяких громадян та автомобілів", - повідомляє відомство.

Однак є багато фактів відмови у перетинанні лінії розмежування з боку бойовиків.

Оформлення осіб та автомобілів, що прямують на окуповані території, проводиться українськими прикордонниками в штатному порядку.

Водночас, представник "МДБ" "ДНР" повідомив, що всі КПВВ працюють на в'їзд і виїзд, однак на них введено посилений режим огляду, передає "Интерфакс".

Вранці 1 вересня у Держприкордонслужбі повідомили, що НЗФ не пропускають громадян тільки на територію України.

Раніше представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський розповів, що з "ДНР" людей також не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО. За його інформацією, на сьогодні працює лише КПВВ "Станиця Луганська". Крім того, він повідомив, що бойовики взяли Донецьк у кільце військовою технікою

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram