ГоловнаСуспільствоЖиття

У жовтні в Україні з'явиться ще одна бригада морської піхоти

Пункт дислокації буде перебувати в Дачному під Одесою.

У жовтні в Україні з'явиться ще одна бригада морської піхоти
Учения морской пехоты в Николаевской области
Фото: Алексей Чернышов

До кінця жовтня 2018 року планується сформувати ще одну бригаду морської піхоти, командир бригади і його заступники вже визначені. Про це повідомив командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, командир бригади і його заступники вже визначені, зараз вони перебувають в пункті постійної дислокації формування.

Йдеться про село Дачне Біляївського району Одеської області (приблизно за 30 кілометрів від обласного центру).

"Спеціально для морських піхотинців в Дачному створюють військове містечко сучасного зразка - з гуртожитком для офіцерського складу, гуртожитками поліпшеного типу для військовослужбовців-контрактників, спортивно-оздоровчим комплексом, медичною частиною", - розповів Содоль.

Згідно з планом реформування Військово-морських сил України, поділ ВМС на морське командування і командування морської піхоти зробили на початку 2018 року для оптимізації управління окремими напрямками.

Командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль перебуває в прямому підпорядкуванні командувача ВМС ЗС України Ігоря Воронченка.

Морська піхота є універсальним родом військ, який може діяти на воді, суші, в повітрі (як самостійно, так і у взаємодії з іншими підрозділами).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram