ГоловнаПолітика

Поліція повторно затримала бізнесмена Тамразова (оновлено)

Його везуть у ГПУ для оголошення підозри.

Поліція повторно затримала бізнесмена Тамразова (оновлено)
Фото: LB.ua

Правоохоронці повторно затримали власника інтернет-видання "Інсайдер", колишнього першого заступника голови правління державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олексія Тамразова.

Про це повідомляє "Інсайдер".

Зазначено, що правоохоронці везуть Тамразова в Генеральну прокуратуру для оголошення підозри.

За даними адвоката затриманого, обшуки в кримінальному провадженні про скраплений газ проводили представники групи прокурора Костянтина Кулика без постанови суду.

Оновлення. Правоохоронні органи провели обшук за місцем проживання Олексія Тамразова, але нічого не вилучали. Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на адвоката Миколу Орєховського. За його словами, Тамразова затримали у кримінальному провадженні, не пов'язаному з хабарництвом, як було раніше.

"Затримання і обшук проводили без дозволу суду. Без передбачених законом підстав", - зауважив адвокат.

На думку адвоката, Тамразова могли затримати у справі, відкритій минулого року Міністерством внутрішніх справ за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем з боку службових осіб під час його роботи в "Укргазвидобуванні".

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в розмірі 3 млн гривень для Тамразова, підозрюваного в спробі дачі прокурору хабара в розмірі 200 тис. доларів. 13 серпня Тамразов вийшов зі слідчого ізолятора після внесення застави.

Правоохоронці затримали Тамразова за підозрою в дачі хабара прокурору Генпрокуратури за сприяння у знятті арешту з газу, який належить бізнесменові Сергію Курченку, який утік до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram