ГоловнаПолітика

У слідства з'явилася "ниточка" до вбивць Шеремета, - Луценко

"Йдуть дуже активні слідчі дії. Крапка. Більше нічого не скажу".

У слідства з'явилася "ниточка" до вбивць Шеремета, - Луценко
Фото: antikor.com.ua

Генпрокуратура має інформацію, яка може вивести на виконавців і на замовників убивства журналіста Павла Шеремета. Про це в інтерв'ю Українській правді заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"За останній місяць ми маємо одну ниточку, яка, можливо, приведе нас до відповіді в цьому питанні. Я тримаю це на своєму контролі. Йдуть дуже активні слідчі дії. Крапка. Більше нічого не скажу", - сказав Луценко.

За його словами, у справі про вбивство Шеремета поки що немає підозрюваних.

"Але я не можу в інтересах слідства говорити більше. У нас зараз є інформація, яка, ймовірно, виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників. Можливо. Наголошую на цьому слові. У мене є особистий мотив для ефективного контролю цієї справи", - зауважив Луценко.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 в центрі Києва підірвали автомобіль керівника видання "Українська правда" Олени Притули, в якому був Павло Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

8 лютого 2017 року голова МВС Арсен Аваков сказав, що слідство "виявило дані" про тих, хто може бути причетний до вбивства. Винних у злочині досі не знайдено.

20 липня 2018 року перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста, але поки що її не ідентифікувало".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram