ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повідомила другу підозру бізнесменові Тамразову

Йому також запропонували піти на угоду зі слідством.

Генпрокуратура повідомила другу підозру бізнесменові Тамразову
Алексей Тамразов
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура повідомила власнику інтернет-видання "Інсайдер", колишньому першому заступникові голови правління державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олексію Тамразову про підозру у сприянні злочинній організації екс-президента Віктора Януковича та пропонує йому угоду зі слідством.

Про це заявив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко.

Він повідомив, що що у вівторок, 21 серпня, Тамразов був затриманий і йому повідомлено про підозру за ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу.

"Немає справи Тамразова, є велика справа організованої злочинної групи Януковича в її економічній частині", - наголосив Луценко.

За його словами, слідство підозрює екс-главу "Укргазвидобування" Юрія Борисова та його заступника Тамразова у привласненні близько 5 млрд гривень під час продажу скрапленого газу 2014 року.

Луценко також зазначив, що раніше Тамразов співпрацював зі слідством і передавав інформацію про злочинні дії бізнесмена Сергія Курченка.

"Я особисто вважаю, що пан Тамразов міг бути дуже хорошим свідком і через інструмент угоди зі слідством міг би дати остаточні покази... щодо подробиць діяльності злочинної групи", - сказав він.

Генпрокурор закликав Тамразова піти на угоду з прокуратурою.

Нагадаємо, 9 серпня Тамразова затримали за підозрою в дачі хабара прокурору ГПУ за  сприяння у знятті арешту з газу, який належить бізнесменові Сергію Курченку, що втік до Росії. 10 серпня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і встановив заставу в розмірі 3 млн гривень. 13 серпня Тамразов вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня Тамразова затримали повторно.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram