ГоловнаПолітика

"Не виключаю, що останні події з Тамразовим - це наслідок спілкування Кацуби з Куликом", - головред Insider

"Олексій - один з небагатьох, хто може розповісти, як усе було насправді. Багатьом вигідно його позбутися".

"Не виключаю, що останні події з Тамразовим - це наслідок спілкування Кацуби з Куликом", - головред Insider
Фото: LB.ua

Головний редактор Insider Тетяна Ніколаєнко не виключає, що два затримання бізнесмена Олексія Тамразова (власник Insider) можуть бути пов'язані зі свідченнями колишнього заступника голови "Нафтогазу" Сергія Кацуби.

Про це вона сказала в коментарі LB.ua.

"На жаль, з того, що я бачу на сьогодні в слідстві, історія деяких подій там стає такою спотвореною, що викликає просто сміх. Наприклад, у справі того ж Бакуліна головним винним виявляється не Бойко, котрий не міг не знати про вишки, а Арбузов. Чому? Тому що в цій справі, наскільки мені відомо, дав свідчення не тільки Олександр Кацуба, а і його брат Сергій, який переховується в Москві. Ані перший, ані другий свідчень би проти Бойка не дали. Тому там і виник Арбузов. Я не виключаю його провини й заробітку, але повторюся, що Бойко не з тих, хто не знав би й не розумів, що відбувається. Я з 2016 року не раз чула, що за різних керівників ГПУ з Кацуби вимагали хабар за вихід на свободу. Ясно, що це ніколи не підтвердить ані перша, ані друга сторона. І навіть ті скривджені, які грошей не отримали. Після виходу на газовому ринку як анекдот розповідали, що він відкупився за 10 мільйонів доларів. Тим часом, ГПУ досі не може ідентифікувати, кому належить 600 кг золота, заарештованого у Швейцарії. Хоча саме від співрозмовників у цьому відомстві я чула, що йдеться знову-таки про сім'ю на К. При цьому всьому я не знайшла в базах Інтерполу Сергія Кацуби, і мене це дивує. Я написала запит і з нетерпінням чекаю на відповідь. У Кацуби й Тамразова дуже погані стосунки були. Я і не виключаю, що останні події з Олексієм - це наслідок його спілкування з Куликом. Так само, як я знаю, що на згаданий під час першого арешту газ претендував один з відомих депутатів. Олексій один з небагатьох, хто може розповісти, як усе було насправді. І тому багатьом вигідно було б від нього позбавитися", - каже Ніколаєнко.

Ніколаєнко впевнена, що Тамразов не був пов'язаний з олігархом Сергієм Курченком.

"Чесно кажучи, поки ця вся історія для мене як грандіозна підстава і добре розіграний спектакль. Я не розумію, за яким з епізодів справи Курченка затримано сьогодні Олексія Тамразова, але маю нагадати - щоб запобігти подальшим постам деяких "шарикових" із гордою назвою "блогер", що він якось причетний до Курченка. Олексій створив "Інсайдер", оскільки  2013 року Курченко зробив так, щоб ЗМІ про нього не могли писати. Олексій писав чи розповідав про те, що відбувалося в УГВ і як Курченко проводить свої схеми", - зазначила вона.

Нагадаємо, 10 серпня Тамразова заарештували із заставою 3 млн гривень у справі про спробу дачі прокурору хабара в розмірі 200 тис. доларів. 13 серпня Тамразов вийшов зі слідчого ізолятора після внесення застави.

21 серпня Тамразова затримали повторно.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram