ГоловнаПолітика

СБУ змусила Тамразова дати прокурору хабар, - ЗМІ

Бізнесмен Тамразов заарештований із заставою 3 млн гривень.

СБУ змусила Тамразова дати прокурору хабар, - ЗМІ
Фото: LB.ua

Співробітник Служби безпеки України підбурював бізнесмена Олексія Тамразова до давання прокурору 200 тис. доларів хабара. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело.

"Ініціатором зустрічі були співробітники Служби безпеки України, а не Тамразов. Його примушували до цього (хабара)",- сказав він.

За його словами, співробітники СБУ входять до складу слідчої групи, яка веде кримінальне провадження від листопада 2017 року, в якому фігурує Тамразов.

Він додав, що справа не стосується газу.

Крім цього, весь цей час, тобто з листопада 2017 року, Генпрокуратура перевіряла інформацію колишнього прокурора сил АТО Костянтина Кулика про пропозицію йому хабара з боку Тамразова.

Раніше сьогодні суд заарештував Тамразова і встановив заставу 3 млн гривень.

Нагадаємо, Тамразова затримали 9 серпня. Його підозрюють у спробі дати хабар у розмірі 200 тисяч доларів прокурору Генеральної прокуратури Костянтину Кулику.

Затриманий вважає, що його підставили.

Олексій Тамразов був першим заступником голови правління державної компанії "Укргазвидобування" з 2010-го по березень 2014 року. Він вважається бенефіціаром "Західної нафтогазової компанії" (ЗНГК), яка формально зареєстрована на його бізнес-партнера Сергія Чорного.

Тамразов також є власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група", якому належить інтернет-видання "Інсайдер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram