ГоловнаПолітика

Гройсман: "Пане Президенте, не ревнуйте, але ми з Мариною Анатоліївною спілкуємося"

Прем'єр-міністр похвалив роботу першої леді з розвитку інклюзивності.

Гройсман: "Пане Президенте, не ревнуйте, але ми з Мариною Анатоліївною спілкуємося"
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман похвалив роботу першої леді Марини Порошенко з розвитку інклюзивної освіти в Україні.

При цьому він не стримався, щоб не пожартувати над президентом Петром Порошенком, разом з яким вони взяли участь у конференції "Нова українська школа", присвяченій запуску 12-річки в Україні.

"Пане Президенте, не ревнуйте, але можу сказати, що ми з Мариною Анатоліївною спілкуємося в питаннях про інклюзивну освіту", - сказав Гройсман.

"Не так часто [спілкуємося], але я вважаю, що те, чим займається перша леді, є дуже важливим питанням", - сказав він.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про освіту", згідно з яким держава зобов'язується щорічно виділяти на освіту не менш ніж 7% від ВВП. До цього часу сфера регулювалася законом 26-річної давності.

Найбільш обговорюваними нововведеннями цього закону стали перехід на 12-річне навчання і розширення використання української мови в школі.

Крім того, закон передбачає низку нововведень у сфері відкритості.

Так, приміщення для занять повинні бути побудовані з урахуванням вимоги доступності або ж розумно пристосовані для навчання дітей з інвалідністю.

Діти з інвалідністю будуть вчитися у звичайних класах - у разі звернення батьків до школи, групи або класи для такої дитини повинні бути створені в обов'язковому порядку. Тим, хто не буде встигати за однокласниками, законодавець гарантує індивідуальні заняття. Крім того, школа повинна буде забезпечити дітей необхідними засобами: підручниками зі шрифтом Брайля, аудіокнигами, викладанням мовою жестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram