ГоловнаПолітика

Порошенко збирає голів парламентських фракцій для обговорення змін до Конституції

Зустріч відбудеться сьогодні ввечері в Адміністрації Президента на Банковій.

Порошенко збирає голів парламентських фракцій для обговорення змін до Конституції
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко в понеділок увечері проведе зустріч з керівниками фракцій і груп Верховної Ради з приводу внесення змін до Конституції про європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Про це повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

"Зміни до Конституції з приводу подальшої європейської інтеграції України і вступу в НАТО повинна прийняти Верховна Рада максимально швидко, вважає президент Петро Порошенко. Тому перед початком чергової сесії парламенту голова держави запросив на зустріч керівників парламентських фракцій і груп", - написав Цеголко.

Зустріч відбудеться ввечері в понеділок на вул. Банковій, де розташована Адміністрація Президента України. Раніше сьогодні стало відомо, що Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін у Конституцію щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз.

"Сьогодні президентом України зареєстровані зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напряму розвитку України", - повідомила на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради Ірина Луценко. Зміни будуть внесені до статей 85, 102, 116 Конституції, якими передбачена відповідальність Верховної Ради, президента і Кабінету Міністрів України щодо закріплення європейського і євроатлантичного напрямків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram