ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв до 4 вересня внести законопроект про курс України в ЄС і НАТО

"Я наполягатиму на закріпленні в Конституції нашого прагнення".

Порошенко пообіцяв до 4 вересня внести законопроект про курс України в ЄС і НАТО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко має намір зареєструвати у Верховній Раді законопроект про закріплення в преамбулі Конституції прагнення України до членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору (НАТО) до 4 вересня.

Про це глава держави заявив у своїй промові з нагоди Дня Незалежності України.

"Я наполягатиму на закріпленні в Конституції нашого прагнення приєднатися до Європейського Союзу та вступити в НАТО. Ми знайшли формулу, як зробити це оптимально і швидко, і до відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект", - сказав Порошенко.

Глава держави додав, що робитиме все можливе для його ухвалення парламентом.

Нагадаємо, у березні Президент Петро Порошенко розпорядився підготувати проект поправок до Конституції, які закріплять устремління України до членства в НАТО та Європейському Союзі.

Минулого року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким вступ України до НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram