ГоловнаПолітика

Лідери країн світу вітають Україну з Днем Незалежності

Голови держав бажають народу України процвітання і благополуччя.

Лідери країн світу вітають Україну з Днем Незалежності
Фото: Макс Требухов

Лідери країн світу шлють на адресу Президента Петра Порошенка вітальні листи з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"З великою радістю шлю Вашій Високоповажності свої найщиріші вітання з нагоди Вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями мирної долі і щастя народу України в наступному році", - йдеться у вітальному листі Королеви Британії Єлизавети II.

Голову держави і український народ зі святом привітали Президент Республіки Корея Мун Чже Ин, Король Королівства Саудівська Аравія Салман бін Абдулазіз Аль Сауд, наслідний принц, віце-прем'єр-міністр, міністр оборони Королівства Саудівська Аравія Мухаммед бін Салман бін Абдулазіз Аль Сауд, Король Марокко Мохаммед VI, Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеєнбеков.

Також надіслав вітання з національним святом Король Іспанії Феліпе VI і побажав миру і процвітання українському народу.

Президент Кореї Мун Дже-Ин в привітанні зазначив, що "протягом років наші країни будували тісні відносини дружби і співробітництва з широкого кола питань".

Привітання з Днем Незалежності надійшли і від Великого Герцога Люксембургу Анрі та Імператора Японії Акіхіто, Спадкоємного Принца, Віце-прем'єр-міністра, Міністра оборони Королівства Саудівська Аравія Мухаммеда бін Салман бін Абдулазіз Аль Сауда.

Великий Герцог Люксембургу Анрі висловив найкращі побажання благополуччя і процвітання українському народу.

Привітання надійшли також від Президента Мексиканських Сполучених Штатів Енріке Пенья Ньєто, Голови Державної ради і Ради Міністрів Республіки Куба Мігель Діас-Канель Бермудеса, Президента Республіки Ірак Фуада Масума, Президента Республіки Бенін Патріса Талону, Президента Габонської Республіки Алі Бонго Ондімба, лідерів інших країн.

Голови держав бажають дружньому народові України процвітання і благополуччя, а також висловлюють тверду прихильність зміцненню дружніх зв'язків і співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.

Нагадаємо, раніше Україну привітав з Днем Незалежності президент США Дональд Трамп, президент Франції Еммануель Макрон, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, а також Папа Римський Франциск.

Посольства США та Британії в якості привітання записали ролики з піснями і танцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram