ГоловнаПолітика

Порошенко пропонує закріпити в Конституції курс на членство в ЄС і НАТО

"Обидві ідеї є консолідуючими в суспільстві".

Порошенко пропонує закріпити в Конституції курс на членство в ЄС і НАТО
Фото: Соня Кошкина

Президент Петро Порошенко виступає за закріплення євроатлантичних прагнень держави в Конституції.

Про це він сказав у вступному слові на своїй прес-конференції.

"Зараз ми обговорюємо в моїй команді пропозицію "заякорити" в Конституції європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Як показують соціальні дослідження, обидві ідеї є консолідуючими в суспільстві. Прагнення до членства в Євросоюзі і НАТО можна було б зафіксувати в преамбулі до Конституції, для чого достатньо підтримки двох третин від складу Верховної Ради", - заявив Порошенко.

На його думку, зміни до Конституції могли б стати страховкою від будь-яких несподіванок і імперативом для всіх політичних сил на роки вперед.

Раніше про розгляд такою ідеї повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Нагадаємо, що торік Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про засади національної безпеки України".

Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram