ГоловнаПолітика

Гройсман очолив раду з безпеки дорожнього руху

Кабінет Міністрів створив профільну Координаційну раду.

Гройсман очолив раду з безпеки дорожнього руху
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів створив Координаційну раду з безпеки дорожнього руху на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Відповідну постанову Кабмін прийняв на засіданні в середу.

Зазначають, що Координаційна рада готуватиме пропозиції щодо формування і реалізації державної політики у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема на автодорогах і залізничних переїздах, з метою зниження аварійності та смертності на дорогах і впровадження міжнародних стандартів безпеки.

Кабмін також затвердив положення про цю раду, згідно з яким Координаційна Рада є "тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну, створеним для координації дій центральних органів виконавчої влади з питань реформування системи безпеки дорожнього руху.

Згідно з документом, пропозиції та рекомендації ради фіксують у протоколі і скеровують усім членам ради і Кабміну, вони можуть бути реалізовані шляхом ухвалення Кабміном рішення за проектом, розробленим профільним міністерством або відомством.

Нагадаємо, цього року уряд почне реалізацію комплексної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні, яка передбачає будівництво 500 нових кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки і 1000 пішохідних переходів. Програму, розраховану на три роки, прем'єр охрестив "500-500-1000".

Раніше Кабмін затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки вартістю 322,6 млрд гривень (у т.ч. 176 млрд грн - бюджетні). Вона передбачає поліпшення стану 9,1 тис. км доріг, будівництво та реконструкцію 1 тис. км доріг, надходження додаткових коштів від транзитних автомобільних перевезень, широке використання експортного та логістичного потенціалу, зниження собівартості перевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram