ГоловнаПолітика

Порошенко очікує ухвалення закону про Антикорупційний суд у найближчі кілька тижнів

"Україна повинна скласти цей іспит".

Порошенко очікує ухвалення закону про Антикорупційний суд у найближчі кілька тижнів
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко очікує прийняття Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд у найближчі кілька тижнів.

Про це він сказав у вступному слові на своїй прес-конференції.

"Я дуже задоволений, що нарешті вчора парламент включив у порядок денний мій закон про Антикорупційний суд. Сьогодні, як мені повідомили, комітет розглянув мій законопроект і рекомендував його для ухвалення в першому читанні. Буду дуже щасливий, якщо на найближчих засіданнях у першому читанні цей законопроект буде прийнято. Це відкрило б шлях до максимально широкого обговорення цього документа і остаточного його прийняття на цій сесії вже за кілька тижнів. Єдине, що дискусія не повинна виходити за рамки Конституції, українського законодавства і врахування рекомендацій Венеціанської комісії, де саме так і зазначено. Упевнений в тому, що зараз це вже стало лакмусовим папірцем, і Україна має скласти цей іспит. Усі зараз із нетерпінням чекаємо на рішення Верховної Ради", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, створення Антикорупційного суду - критичне питання для співпраці міжнародних фінансових організацій з Україною. При цьому влада України тривалий час блокувала створення цієї інституції.

Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні Верховна Рада розблокувала внесення президентського законопроекту про створення Антикорупційного суду. Незабаром документ був внесений до парламенту, але був розкритикований міжнародними фінансовими організаціями.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада прийме закон про Вищий антикорупційний суд до середини квітня, а сам суд почне працювати до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram