ГоловнаПолітика

Україна відзначає 27-му річницю Незалежності

На Хрещатику розпочинається військовий парад "Марш нової армії".

Україна відзначає 27-му річницю Незалежності
Фото: Макс Требухов

24 серпня Україна святкує 27-річчя Незалежності..

Уранці в Соборі Святої Софії та інших храмах Києва відбувся міжконфесійний молебень за Україну. Після цього Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників поетові Тарасу Шевченку та історику Михайлові Грушевському, а також ушанування пам'яті героїв Небесної сотні на Алеї Героїв Небесної сотні.

О 10:00 на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик за участю Президента Петра Порошенка розпочинається парад військ "Марш нової армії".

У військовому параді візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців і 250 одиниць техніки.

На параді вперше прозвучить як частина офіційної церемонії військове вітання "Слава Україні - Героям слава", після чого відповідні зміни до статутів Збройних сил про заміну офіційного військового вітання "Здоров'я бажаємо" заплановано ухвалити на рівні Верховної Ради у вересні.  

У п'ятницю в Києві також відбудеться "забіг у вишиванках" на Русанівській набережній, вітрильна регата - на 6-му причалі річкового вокзалу, фестиваль вуличної їжі на вул. Мазепи, ярмарок на Контрактовій площі та свято мистецтв на Андріївському узвозі. Святкові заходи також відбуватимуться в парках культури й відпочинку "Перемога", Парку партизанської слави, "Гідропарк", Центральному парку культури та відпочинку.

О 20:00 на НСК "Олімпійський" відбудеться платний концерт групи "Океан Ельзи".

До 26 серпня на Михайлівській площі триватиме виставка сучасних зразків озброєння, військової техніки та інших матеріально-технічних засобів, а до 24 вересня на Майдані Незалежності - виставка "100 років боротьби за незалежність".

Нагадаємо, на військовому параді в Києві очікується радник Президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон, після чого він проведе зустрічі з владою: Президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, міністром оборони Степаном Полтораком.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram