ГоловнаСвіт

Російського мільйонера затримали у справі про мільярдний хабар

За даними слідства, Маркелов передав генералу МВС РФ Захарченку 2 млрд рублів.

Російського мільйонера затримали у справі про мільярдний хабар
Архивное фото
Фото: Depositphotos\jinga80

Російський бізнесмен Валерій Маркелов затриманий за підозрою в посередництві при передачі 2 млрд рублів хабара співробітнику полковнику МВС РФ Дмитру Захарченку.

Як повідомило "Росбалту" джерело в спецслужбах, в реальності ця сума набагато більша.

На цей момент в матеріалах справи йдеться, що Маркелов передав Захарченку 2 млрд рублів. Причому цей хабар був від інших людей, які наразі офіційно значаться як невстановлені.

"Йдеться про один з вищих керівників РЖД тих часів", - розповів співрозмовник агентства.

Маркелов очолював групу компаній, які були найбільшими підрядниками РЖД. Оперативники вважають, що велика частина коштів, виявлених в квартирі Захарченка, була отримана від Маркелова і пов'язаних з ним осіб.

У момент затримання Маркелов перебував у Сочі на автогонках. Крім заїзду "Формули-1", в приморському місті ще проходили і заїзди "Формули-2", в яких брав участь син бізнесмена Артем. Відразу після затримання Маркелова доставили в Басманний суд Москви. Як повідомляє Forbes, йому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 1 грудня 2018 року.

Маркелову належить виробничо-комерційне підприємство "Мобойл" - один з найбільших паливних трейдерів Росії, він торгує в тому числі авіаційним бензином.

Нагадаємо, полковник МВС РФ Дмитро Захарченко обіймав посаду заступника начальника управління у ГУ економічної безпеки і протидії корупції. Він був затриманий в 2016 році у справі про отримання хабара в розмірі 7 мільйонів рублів (близько $100 тис.), після цього в його будинку відбувся обшук, під час якого виявили $120 млн готівкою.

Також повідомлялося про те, що Захарченко міг бути пов'язаний з кримінальним авторитетом Захаром Калашовим на прізвисько Шакро Молодий.

У травні цього року стало відомо, що частина виявлених в квартирі Захарченка грошей пропала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram