ГоловнаСвіт

Британія буде приймати мігрантів, зважаючи на їхню кваліфікацію, а не на країну походження, - Мей

Прем'єр-міністр Великобританія прокоментувала міграційну політику після Брекзиту.

Британія буде приймати мігрантів, зважаючи на їхню кваліфікацію, а не на країну походження, - Мей
Премьер-министр Британии Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Британська влада після завершення процедури Brexit прийматиме висококваліфікованих фахівців-іммігрантів, не віддаючи при цьому перевагу якимось країнам. Таку заяву зробила в телеефірі прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, пише "Інтерфакс-Україна".

"Буде побудована система, що базується на кваліфікації, а не на тому, з якої саме країни люди прибули. Це буде система, яка охоплює всю земну кулю і приваблює людей з тими професійними навичками, які нам необхідні", - сказала голова держави.

За словами британської прем'єрки, одночасно з цим влада країни надаватиме можливість британцям підвищити свою кваліфікацію, щоб вони могли знайти гідну роботу.

Очікується, що плани британського уряду з урегулювання імміграції після Brexit оприлюднять цієї осені.

Нагадаємо, від час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Очікується, що Великобританія і ЄС у жовтні-листопаді 2018 завершать переговори і узгодять умови виходу Великобританії з ЄС. Однак останнім часом політики все рідше висловлюють певність, що цих термінів удасться дотримати. Великобританія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram