ГоловнаСвіт

У Феодосії вилучили наклад газети через статтю про будинок російського пропагандиста Кисельова

Редактора газети змусили викупити його власним коштом.

У Феодосії вилучили наклад газети через статтю про будинок російського пропагандиста Кисельова

У Феодосії вилучили наклад газети "Город24" через статтю про будинок російського пропагандиста, гендиректора МІА "Россия сегодня" Дмитрия Киселева в Коктебелі .

Про це "Новой газете" розповів автор вилученого матеріалу Володимир Мазурін.

За його словами, через дві години після того, як матеріал опублікували в друкованій версії, в електронну версію статті внесли зміни.

"На місці мого матеріалу з'явився рекламний блок, - пояснив Мазурін. - Щодо паперового накладу, редактора газети змусили викупити його власним коштом».

З редактором видання "Город24" Оленою Войтовою оперативно зв'язатися не вдалося. Сам Кисельов також відмовився говорити про вилучення газет у Феодосії.

"Я не даю інтерв'ю по телефону", - сказав він, навіть не вислухавши питання.

Про будівництво будинку в Коктебелі Кисельов розповідав українському виданню "Факты" у 2006 році. Він говорив, що для будівництва йому "довелося закласти будинок у Москві і взяти величезний кредит на 10 років". У статті, електронна копія якої є в інтернеті, йдеться про будинок вартістю "трохи менше за 200 млн рублів".

Нагадаємо, Дмитро Кисельов веде щотижневу підсумкову пропагандистську програму "Вести недели" на телеканалі "Россия". У лютому 2015 року Громадська колегія РФ з питань скарг на пресу визнала Кисельова дезінформатором. При цьому президент РФ Володимир Путін нагородив його орденом "за сумлінну працю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram