ГоловнаСвіт

Єгипетський суд скерував на перегляд справу лідера "Братів-мусульман"

Згідно з рішенням від 2015 року Баді був засуджений до довічного ув'язнення.

Єгипетський суд скерував на перегляд справу лідера "Братів-мусульман"
Мохаммед Бади
Фото: EPA/UPG

Єгипетський суд скерував на перегляд справу лідера "Братів-мусульман" Мухаммеда Баді та ряду інших представників цієї забороненої в країні організації.

Як повідомляє Reuters, слухання почнуться із 7 жовтня.

Судовий процес відновиться у справі, в якій Баді та 13 інших осіб 2015 року засудили до довічного ув'язнення і яка пов'язана масовими заворушеннями після повалення Мохаммеда Мурсі з поста президента країни. Четверо людей за цим рішенням були засуджені до смертної кари.

Нові звинувачення стосуються участі в підбурюванні та участі в побитті протестувальників у обмін на гроші  й постачання зброї.

Духовний лідер "Братів-мусульман" отримав уже цілу низку довічних термінів і смертних вироків. Один з довічних термінів йому присудили лише тиждень тому.

У ході зіткнень поліції з протестувальниками в Єгипті в серпні 2013 року, за даними правозахисної організації Amnesty International, було вбито понад 800 демонстрантів. Влада країни, своєю чергою, повідомляє про понад 40 загиблих поліцейських і стверджує, що багато хто з учасників протесту був озброєний.

Протести почалися після повалення президента Мухаммеда Мурсі, який належав до лав "Братів мусульман" - основної політичної сили єгипетських ісламістів. У вересні 2013 року діяльність руху була визнана в Єгипті незаконною, належне йому майно та нерухомість були конфісковані.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram