ГоловнаСвіт

Єгипет цілком перейшов на власний газ

"Після останньої партії СПГ ми оголошуємо про припинення імпорту газу".  

Єгипет цілком перейшов на власний газ
Фото: zn.ua

Єгипет припинив імпорт газу, оскільки зумів вивести видобуток на рівень самозабезпечення.

Про це заявив міністр нафти і мінеральних ресурсів Єгипту Тарік аль-Мулла, передає Reuters.

"Після останньої партії скрапленого природного газу, яку Єгипет отримав минулого тижня, ми оголошуємо про припинення імпорту газу", - заявив міністр, який прогнозував ще минулого року відмову від імпорту.

Він також наголосив, що Каїр має намір стати регіональним центром торгівлі зрідженим природним газом. Він нагадав, що в країні за останні роки відкрили великі родовища, серед інших морське газове родовище Ез-Зохр, запаси якого оцінюються на 30 трлн куб. футів газу (0,84 трлн кубометрів).

Видобуток власного природного газу у вересні в Єгипті вийшов на рівень 6,6 млрд куб. футів на день (0,19 млрд кубометрів), тоді як ще в червні він становив 6 млрд куб. футів на день (0,17 млрд кубометрів).

Нагадаємо, що "Нафтогаз України" вирішив продати свої активи в Єгипті, оскільки вони не дають особливого прибутку.

"Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Закордоннафтогаз" здійснює розвідку й експлуатацію двох нафтогазоносних блоків у Східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуться на основі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Закордоннафтогазом" з одного боку й урядом Єгипту і державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El-Wadi Holding Petroleum Company) з іншого.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram