ГоловнаСвіт

Трамп хоче, щоб союзники оплачували військову підтримку від США

Близько 60 відсотків армії Південної Кореї фінансують США.

Трамп хоче, щоб союзники оплачували військову підтримку від США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп має намір домагатися від розвинених країн оплати за військову підтримку з боку Вашингтона, пише DW.

"Коли йдеться про багаті країни, такі як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, навіщо фінансувати їхні армії", - задався питанням Трамп, виступаючи перед публікою в Західній Вірджинії.

"Вони будуть нам платити. Проблема в тому, що їх про це ніхто ніколи не питав", - додав Трамп. У випадку Південної Кореї, сказав американський лідер, США фінансують "близько 60 відсотків їх армії".

За словами Трампа, американські генерали сказали йому, що Білий дім платить за ці країни, тому що "вони - наші союзники". Однак вищі військові чини не розуміються на фінансах, сказав президент США, охарактеризувавши ситуацію як "огидну торговельну угоду і огидну військову операцію".

Раніше Трамп неодноразово висловлювався на користь того, що союзники США з НАТО повинні всерйоз збільшити свої військові витрати. При цьому раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав, що в 2014 році країни альянсу домовилися збільшити витрати на оборону до 2 відсотків протягом 10 років.

Нагадаємо, вчора Трамп підписав бюджет Пентагону, який передбачає $250 млн допомоги Україні. З них 50 млн доларів мають бути направлені на летальні види озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram