ГоловнаСвіт

Російське судно затримали в порту Південної Кореї у зв'язку із санкціями

Ймовірна причина - торгівля з КНДР.

Російське судно затримали в порту Південної Кореї у зв'язку із санкціями
Контейнерный терминал в порту Пусан, Южная Корея.
Фото: EPA/UPG

У південнокорейському порту Пусан затримано російське вантажне судно "Севастополь", яке належить компанії "Гудзон", що базується у Владивостоці. Про це повідомив у суботу, 29 вересня, представник Міжнародної федерації транспортних робітників на Далекому Сході Петро Осичанський, передає Німецька хвиля.

За його словами, "Севастополь" затриманий "агентом, який не видає дозвіл на вихід у рейс". Лист корейською мовою з відповідною інформацією надійшов капітану судна ввечері 28 вересня.

Своєю чергою представник компанії "Гудзон" повідомив РИА "Новости", що ухвалене рішення - політичне. Керівництво фірми вже зв'язалося з генконсулом РФ у Південній Кореї Романом Биковим.

Петро Осичанський вважає, що протягом вихідних ситуація не зміниться. Як зазначив співробітник федерації, є підозри, що "затримання пов'язане із санкціями щодо "Гудзона". Мова може йти про заборонену санкціями Радбезу ООН торгівлю з КНДР.

У серпні в МЗС Південної Кореї заявили, що проти "Севастополя" в порту Пусан проводиться перевірка на предмет порушення цієї резолюції.

Південнокорейські ЗМІ своєю чергою писали, що російське судно перебуває в Пусані на ремонті.

Сполучені Штати неодноразово звинувачували РФ у підриві санкцій ООН проти Північної Кореї.

"Ці порушення не поодинокі, вони мають систематичний характер", - зазначила постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram