ГоловнаСвіт

Заборона на продаж алкоголю вночі в Білорусі протрималася один день

Рішення визнали непродуманим.

Заборона на продаж алкоголю вночі в Білорусі протрималася один день
Фото: rosinform.ru

У Мінську з 1 жовтня задля експерименту заборонили продавати алкоголь у нічний час з 23:00 до 07:00. Але вже 2 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився скасувати обмеження.

"Президент, ознайомившись з поданою йому інформацією, прийняв рішення протягом доби скасувати ці непродумані рішення", - цитує урядове видання "Белта" заяву адміністрації Лукашенка.

Рішення аргументували тим, що боротися з пияцтвом і алкоголізмом необхідно не "однобокими заборонами", а профілактичними і виховними заходами, формуванням моди на здоровий спосіб життя.

"Попит завжди знаходить пропозицію. Продажі з-під поли тими ж таксистами, зростання вживання будь-яких спиртовмісних рідин, проблема контрафакту в умовах неможливості контролювати ситуацію в рамках цивілізованих умов торгівлі... І, як результат, збільшення кількості правопорушень і алкогольних отруєнь, додаткове навантаження на систему охорони здоров'я і витрата бюджетних коштів. Усе це також найбільш імовірні наслідки таких заборон", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що навесні 2018 року в Україні прийняли закон про право місцевої влади забороняти продаж алкоголю. Ним уже скористалися, зокрема, в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram