ГоловнаЕкономікаДержава

У ДФС розповіли, що роблять з конфіскованою горілкою та спиртом

Станом на вересень було знищено нелегальних підакцизних товарів на 43,2 млн гривень.

У ДФС розповіли, що роблять з конфіскованою горілкою та спиртом

У січні-вересні 2018 року органами судової влади України було прийнято рішення про утилізацію нелегальних підакцизних товарів на загальну суму 43,2 млн грн.

Про це повідомила Державна фіскальна служба у відповідь на запит УНН.

"У січні-вересні судовими органами прийнято рішення про знищення, утилізацію або переробку підакцизних товарів на загальну суму 43,2 млн грн, в т.ч: 10,3 тис. декалітрів спирту на суму 25,1 млн грн; 5,7 тис. декалітрів лікеро-горілчаних напоїв на суму 9,9 млн грн; 129,9 тис. пачок тютюнових виробів і 6,3 тонни тютюну на загальну суму 7,9 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У ДФС роз'яснили, що вилученими підакцизними товарами розпоряджаються митниці за рішенням спеціальних комісій.

"Рішення про знищення спирту етилового та алкогольних напоїв приймається з урахуванням економічної доцільності їх промислової переробки, за обсягом вилученої партії, вмісту спирту, витрат на транспортування...", - додали у ГФС.

Промислова переробка етилового спирту і алкогольних напоїв здійснюється на держпідприємствах. Йдеться про виробників спирту, перелік яких визначає Мінагрополітики.

"Знищення спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів здійснюється за погодженням з державною санітарно-епідеміологічною службою шляхом спалювання, руйнування, фізико-хімічної, біологічної або іншої обробки відповідно до вимог законодавства", - наголошується в повідомленні.

Скільки коштує утилізація вилучених нелегальних підакцизних товарів, у ГФС не уточнили.

"Вартість надання послуг зі знищення визначається відповідними сторонами і фіксується в договорі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні Кабмін встановив нові оптово-відпускні ціни на алкогольні напої. Так, мінімальна ціна на пляшку горілки 0,5 літри збільшилась с 79,55 грн до 89,4 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram