ГоловнаСуспільствоЖиття

Одному з нападників на Найєма призначили психіатричну експертизу

Магомед-Амін Саїтов, якого очікує експертиза, переховується від правосуддя в Азербайджані.

Одному з нападників на Найєма призначили психіатричну експертизу
​Магомед-Амин Саитов
Фото: facebook.com/MasiNayyem

Суд призначив психіатричну експертизу Магомеду-Аміну Саїтову, підозрюваному в побитті народного депутата Мустафи Найєма. Про це повідомив його адвокат Олег Іщенко.

Наприкінці вересня суд задовольнив клопотання захисту про призначення експертизи. При цьому адвокат підкреслив, що призначення судом на 25 жовтня першого засідання для розгляду по суті справи про напад на Найєма не заважає проведенню психіатричної експертизи підозрюваному.

"Це буде доказ сторони захисту, ми її (експертизу) можемо провести, коли повернеться Саїтов, або ж якимось іншим способом. Ухвала суду про призначення експертизи не має терміну дії", - зазначив Іщенко.

Згідно з текстом ухвали суду, Саїтов, який прибув на місце дорожньої конфлікту, застосував силу до Найєма, оскільки той почав ображати його і його родичів.

"Він втрачає самовладання, якщо при ньому негативно висловлюються з приводу релігійних, національних і сексуальних питань, особливо якщо негативно висловлюються щодо його батьків", - сказано в тексті судового рішення.

У зв'язку з цим суд призначив психіатричну експертизу.

Експерти повинні встановити, чи потерпає підозрюваний від психічних захворювань, чи міг він усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними в момент інкримінованого діяння, які психологічні особливості притаманні Саїтову, чи не перебував він під час інкримінованого діяння в стані фізіологічного афекту або в будь-якому іншому емоційному стані, яке впливало б на його здатність усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними.

Також експертиза повинна встановити, чи не вимагає підозрюваний застосування примусових заходів медичного характеру.

Експертизу робитиме НДІ соціальної і судової психіатрії та наркології в Києві.

Нагадаємо, 30 квітня група чеченців напала на Найєма в центрі Києва через конфлікт на дорозі. Поліція затримала 3 підозрюваних, ще один підозрюваний, Саїтов, який безпосередньо вдарив депутата, вилетів у Баку (Азербайджан).

Він перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram