ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зняв усі звинувачення з ветерана АТО Ананьєва

Запобіжний захід Ананьєву не обирали.

Суд зняв звинувачення і відпустив військового блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва, затриманого у вересні у справі про побиття людини.

Про це повідомив він сам у Фейсбуці.

Ананьєв зазначив, що "не має питань до поліції", а ситуація із затриманням сталася через "професійну роботу декількох людей, які передавали цю справу один одному".

"Ось і закінчилася історія мого затримання. Учора відбувся суд: справу закрито, звинувачення знято. На фото зі мною - хлопець, якому два роки тому я зламав ніс, і як ви можете бачити, ніхто ні на кого образ не тримає. Весь цей перформанс відбувся через "професійну" роботу декількох людей, які передавали цю справу один одному. Словом, я півроку, не знаючи того, перебував у розшуку, просто через некомпетентність окремих працівників відділення. До поліції я питань не маю, поліцейські, які мене затримували, виконували рішення суду. І мені б не хотілося, щоб через окремих людей тінь падала на всю структуру", - написав він.

Фото: facebook.com/id.ananiev

"У коментарі кину фото з реєстру, де чітко написано "Запобіжний захід не обирався". Такими вчинками Ви дискредитуєте поліцію", - додав він.

Фото: facebook.com/id.ananiev

Нагадаємо, Ананьєва затримали напередодні презентації його книги в Дніпрі для проведення слідчих дій у справі про побиття людини. За даними поліції, інцидент стався в січні 2016 року, коли Ананьєв під час конфлікту в тренажерному залі вдарив хлопця і зламав йому ніс.

У квітні 2018 року через неявку в органи досудового слідства його оголосили в розшук.

11 вересня Новомосковський міський суд Дніпропетровської області відпустив Ананьєва під поручительство народного депутата України Андрія Денисенка.

Валерій Ананьєв народився в місті Первомайську Луганської області. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п'ять років, з них два - в зоні бойових дій на Донбасі. Був тяжко поранений і контужений у боях під Слов'янськом. Увесь час у зоні АТО вів відеоблог. У травні 2018-го анонсував вихід своєї дебютної книги "Сліди на дорозі", яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку цієї книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram