ГоловнаСуспільствоЖиття

У листопаді на військову службу призвуть 1 тис. офіцерів запасу

Таке рішення прийнято в зв'язку з браком фахівців дефіцитних спеціальностей.

У листопаді на військову службу призвуть 1 тис. офіцерів запасу
Фото: inforesist.org

Міністерство оборони в листопаді має намір призвати на військову службу 1 тис. офіцерів запасу, а не 500, як планувалося раніше.

Про це повідомляє прес-служба юридичної служби Збройних Сил в Фейсбуці.

"Видано наказ № 495 "Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України 22.05.2018 № 231 "Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в 2018 році. Зазначеним наказом передбачено збільшення офіцерів запасу для призову в 2018 році з 500 осіб до 1000 осіб. Заклик зазначених осіб планується проводити в листопаді 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що таке рішення обумовлене нестачею в бойових військових частинах фахівців дефіцитних спеціальностей. Так, в арсеналах, навчальних центрах, на базах, складах і полігонах не вистачає інженерів, зв'язківців, психологів і медиків.

Ще одна причина мобілізації більшого числа офіцерів - звільнення в грудні 2018 року офіцерів запасу, призваних у червні 2017 року.

Нагадаємо, з минулого року в Україні почали викликати на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і які раніше не служили. У травні-червні 2017 року в армію призвали 1 тис. офіцерів, але в Головне управління персоналу Генштабу заявили, що можуть рекомендувати добрати ще 500 чоловік.

З 1 жовтня в Україні також почався осінній призов на строкову військову службу, який триватиме до 31 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram