ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція розпочала ліквідацію напівлегального відділу воєнізованої охорони

Співробітників відділу нібито використовували для захисту приватних або політичних інтересів оточення керівництва МВС.

Нацполіція розпочала ліквідацію напівлегального відділу воєнізованої охорони
Фото: Zaxid.net

У Національній поліції приступили до ліквідації відділу воєнізованої охорони «Безпека життя», неправомірну діяльність якої викрили журналісти-розслідувачі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

"Зараз час Департамент поліції охорони здійснює заходи з ліквідації відділу воєнізованої охорони «Безпека життя» в установленому законодавством порядку", - йдеться у відповіді Департаменту поліції охорони на запит журналістів програми «Схеми» про діяльність підрозділу.

У відповіді відзначили, що «з метою підвищення ефективності діяльності органів і підрозділів Нацполіції» відділ «Безпека життя» скорочено в повному обсязі.

Раніше журналісти програми «Схеми» розповіли, що створення, існування і діяльність відділу воєнізованої охорони «Безпека життя» в структурі Національної поліції суперечить чинному законодавству, а його співробітників можуть використовувати для захисту приватних або політичних інтересів оточення керівництва МВС.

Вперше співробітників цього відділу воєнізованої охорони журналісти ідентифікували на мітингу біля Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 17 липня, на якому відбувся напад на голову правління ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна. Згодом - під час протестів проти незаконної забудови в Ірпені, де вони були на боці забудовника.

Крім того, співробітники відділу були помічені в суді над сином Арсена Авакова, коли йому обирали запобіжний захід у справі про закупівлю рюкзаків для Нацгвардії в обхід тендеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram