ГоловнаПолітика

Україна візьме участь у найбільших з 1991 року військових навчаннях НАТО

Trident Juncture 2018 стартують у Норвегії 25 жовтня.

Україна візьме участь у найбільших з 1991 року військових навчаннях НАТО
Фото: mil.gov.ua

Представники Збройних сил України візьмуть участь в одних з найбільших в історії НАТО стратегічно-військових навчаннях Trident Juncture 2018, які стартують в Норвегії 25 жовтня.

Прес-служба ЗСУ повідомляє, що активна фаза Trident Juncture 2018 за участю 45-тисячного міжвидового контингенту військ триватиме до 7 листопада.

Окрім 29 країн альянсу в навчанні візьмуть участь військові підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

"За сценарієм навчань, багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію зі звільнення незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія. Агресором виступає вигадана країна "Мурінус", за обрисами якої легко вгадується наш північний сусід", - ідеться в повідомленні.

Командно-штабна фаза навчань триватиме до третьої декади листопада в органах управління і навчальних центрах НАТО від італійської провінції Кампанія до норвезьких фюльке Тромсе і Фінмарк.

"З вересня 5 українських офіцерів залучено до роботи в секціях штабу багатонаціональної коаліції, вони пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативне злагодження і вирушать виконувати завдання за своїми напрямами в Неаполі, Рамштайні та Ставангері", - додали у відомстві.

Північноатлантичний альянс істотно розширив масштаби військових навчань від початку української кризи 2014 року. Росія також проводить великі маневри. Так, у вересні в РФ відбулися найбільші з часів СРСР навчання - "Схід-2018".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram